ASTOR Tour 2013 - tradycyjnie nowocześni

baner strona wydarzenia

ASTOR Tour 2013

Nic w przyrodzie, ani w przemyśle, nie dzieje się bez przyczyny. Przepływ myśli technicznej przez wieki i pokolenia tradycyjnie inspiruje także firmę ASTOR do prezentacji rozwiązań mających korzenie w historii nowoczesnych technologii. Gdyby żył jeszcze Robert Noyce, współtwórca i właściciel patentu na pierwszy układ scalony oraz Guglielmo Marconi, jeden z pionierów radia i przemysłu elektronicznego, z pewnością uświetniliby swoją obecnością inaugurację pierwszego seminarium z cyklu ASTOR Tour 2013, które odbędzie się 25 kwietnia 2013 r.

Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na cykl seminariów dla branży automatyki, produkcji i przemysłu pod nazwą „ASTOR Tour 2013 – tradycyjnie nowocześni", który na przełomie kwietnia i maja odbędzie się w wyjątkowych miejscach w Polsce.

Cykl spotkań łączy prezentacje najnowszych trendów w obszarach automatyki i oprogramowania przemysłowego oraz systemów zrobotyzowanych z elementami warsztatów technicznych, podczas których mogą Państwo samodzielnie przetestować najnowsze rozwiązania. ASTOR Tour 2013 to doskonała okazja do spotkania się z ekspertami branżowymi oraz odkrycia możliwości funkcjonalnych systemów sterowania i rozwiązań IT dla przemysłu.

Seminaria skierowane są do:

• automatyków, inżynierów służb Utrzymania Ruchu,
  • projektantów systemów automatyki, oprogramowania i robotyki dla przemysłu,
  • kadry kierowniczej średniego szczebla działów technicznych firm produkcyjnych oraz inżynieryjnych (integratorów systemów).

Patronat nad cyklem seminariów objęły wyselekcjonowane media branżowe:

APA IM PIKI SUR

oraz CITTRU (Centrum Innowacji, Transferu Technologii i Rozwoju Uniwersytetu), jednostka Uniwersytetu Jagiellońskiego.
CITTRU CITTRU promuje ofertę technologiczną (urządzenia, chemia, biomedycyna) UJ, poszukuje partnerów komercyjnych i koordynuje proces wdrożenia innowacji, wspiera przygotowanie projektów badawczo-wdrożeniowych i koordynuje badania zlecone prowadzone w UJ.

Inauguracja cyklu „ASTOR Tour 2013 – tradycyjnie nowocześni" odbędzie się na Stadionie Narodowym w Warszawie w dniu 25. kwietnia 2013 - w 52. rocznicę uzyskania patentu przez R. Noyce'a na układ scalony i 139. rocznicę urodzin G. Marconiego.

S E R D E C Z N I E  Z A P R A S Z A M Y !

Zajerestruj   Zapytaj

Agenda

Spotkania we Wrocławiu (14. maja) oraz w Zabrzu (22. maja) odbędą się zgodnie z poniższą agendą. We Wrocławiu zapraszamy Państwa do zwiedzania Muzeum Motoryzacji oraz Zamku Topacz. Atrakcją spotkania w Zabrzu jest możliwość zwiedzenia zabytkowej kopalni węgla kamiennego Guido.

> WAŻNA INFORMACJA <
Spotkania w Gdańsku (16.05), Poznaniu (21.05) oraz Rzeszowie (23.05) nie uwzględniają zwiedzania obiektu/pokazu specjalnego i rozpoczną się o godzinie 10:00 pierwszym blokiem merytorycznym „Automatyka jutra".

Rozpoczęcie Zakończenie Czas trwania Temat prezentacji
9:30 10:00 00:30 Rejestracja gości
10:00 11:00 01:00 Zwiedzanie obiektu (Wrocław, Zabrze)
11:00 11:40 00:40 Blok I - Automatyka Jutra
  • Rozwój techniki w minionym ćwierćwieczu
  • PACSystems RXi - "Steruj swoim jutrem już dziś". Prezentacja nowych urządzeń w ofercie GE Intelligent Platforms
11:40 12:00 00:20 Przerwa kawowa

00:50 Blok II - Podnoszenie efektywności produkcji
  • Techniczne i ekonomiczne aspekty wprowadzania robotyzacji
  • Jak prowadzić produkcję szybciej, taniej, efektywniej i zgodnie ze standardami, wykorzystując możliwości oprogramowania przemysłowego?
12:50 13:10 00:20 Przerwa kawowa
13:10 14:00 00:50 Blok III - Ekonomiczna Automatyka
  • Sterowanie lokalne czy rozproszone? Sterownik PLC i panel HMI oddzielnie czy zintegrowane? Kryteria doboru rozwiązania, trendy, możliwości sprzętowe.
  • Ekonomiczna linia przemienników częstotliwości - zastosowania, dostępna funkcjonalność, optymalizacja kosztów.
14:00 14:45 00:45 Obiad
14:45 15:00 00:15 Rozstrzygnięcie konkursu i podsumowanie konferencji
15:00 16:00 01:00 Sesja otwarta: Pokaz prezentowanych systemów "na żywo"

Zajerestruj   Zapytaj

Terminy i miejsce

Termin Miejsce
25. kwietnia, Warszawa Stadion Narodowy stadion narodowy
14. maja, Wrocław Zamek Topacz Zamek topacz
16. maja, Gdańsk Gdański Park Naukowo - Technologiczny gdanski park naukowo technologiczny
21. maja, Poznań Concordia Design concordia design
22. maja, Zabrze Zabytkowa Kopalnia Węgla Kamiennego w Zabrzu - GUIDO zabytkowa kopalnia wegla Kamiennego w zabrzu guido
23. maja, Rzeszów Hotel Hilton Garden Inn Hotel Hilton Garden Inn

Rejestracja

Koszt uczestnictwa w seminarium wynosi 100 PLN (netto). Ze względu na bardzo duże zainteresowanie seminarium oraz koszty organizacyjne, w przypadku rezygnacji z uczestnictwa na mniej niż 5 dni przed terminem wydarzenia, klient ponosi pełny koszt udziału w seminarium w wysokości 100 PLN netto.

* pole wymagane

Wypełniając niniejszy formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez ASTOR Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Smoleńsk 29, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 1997, Nr 133, poz. 883 z późniejszymi zmianami). Wiadomo mi, że dane będą przetwarzane wyłącznie dla celów związanych z prowadzoną działalnością ASTOR Sp. z o.o. i podmiotów współpracujących. Jest mi znane prawo dostępu do treści moich danych oraz ich poprawiania. Udostępnione przeze mnie dane będą przetwarzane w zbiorze danych osobowych "Baza kontaktów handlowych spółki" zarejestrowanym w Biurze GIODO pod nr 058032. Jednocześnie oświadczam, że udostępnienie przeze mnie adresu e-mail jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji handlowej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002

Lokalizacja (termin) Koordynator lokalny Telefon Email
Warszawa, 25. kwietnia Anna Wójcik - Wolska 022 569-56-55 anna.wojcik-wolska@astor.com.pl
Wrocław, 14. maja Katarzyna Maleszka 071 332-94-83 katarzyna.maleszka@astor.com.pl
Gdańsk, 16. maja Iwona Jakielska 058 554-09-19 iwona.jakielska@astor.com.pl
Poznań, 21. maja Karolina Rębisz 091 578-82-85 karolina.rebisz@astor.com.pl
Zabrze, 22. maja Aleksandra Florczyk 032 355-95-97 aleksandra.florczyk@astor.com.pl
Rzeszów, 23. maja Małgorzata Hadwiczak 012 428-63-66 malgorzata.hadwiczak@astor.com.pl

Zapisz się na newsletter

Dwa razy w miesiącu pokażemy Ci ciekawe wdrożenia, wartościowe porady techniczne oraz nowe produkty i promocje.

Zapisz się

Zapytaj eksperta